Duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid toepassen binnen een onderneming

Uitval van personeel moet vermeden worden binnen het ideale bedrijfsproces. Uitval van werknemers betekent tijdelijke stilstand, inwerken van nieuw personeel en wachten op de volgende uitval binnen het werknemersbestand. Tenzij er gewerkt wordt met duurzaam inzetbaarheid. Door duurzaam inzetbaarheid toe te passen, wordt er een omgeving gecreëerd waarin medewerkers langer kunnen blijven. Omdat zij zich gemotiveerd voelen, gewaardeerd worden en omdat er mogelijkheden zijn tot groei. Duurzaam inzetbaarheid – de manier om een onderneming vandaag én in de toekomst te laten groeien.

Neem contact op

Hoe werkt duurzame inzetbaarheid?

Duurzaam inzetbaarheid toepassen heeft te maken met de toekomst en niet met de huidige situatie. Het gaat om het scheppen van een milieu waarin elke medewerker optimaal kan presteren. Op dit moment én in de toekomst. In die situatie kan elke medewerker gemotiveerd presteren waardoor de resultaten beter zijn. Voor de werkgever betekent dit investeren in personeel en processen, zodat de kosten voor het aantrekken van personeel in de toekomst wegvallen omdat duurzaam inzetbaarheid ervoor zorgt dat het personeel loyaal en op de plek blijft. De truc is ervoor te zorgen dat de medewerker een asset met toegevoegde waarde is en ook in de toekomst zal zijn. Daar profiteren beide partijen het meest van.

Aan het werk met de duurzame inzetbaarheid

Voordat er begonnen kan worden met het toepassen van duurzaam inzetbaarheid, is het van groot belang dat er een duidelijk plan is. Daarnaast hebben de leidinggevenden in de meeste gevallen training nodig rond het blijven ontwikkelen van medewerkers en het afstemmen van de organisatiebehoeften en de behoeften van de medewerkers. We helpen hier graag bij. Wil je meer informatie over wat wij kunnen bieden of de manier waarop we te werk gaan? Neem dan eens contact met ons op. Je kunt ons bereiken via 0611 95 43 90 of stuur een e-mail naar info@eavan.eu.