Loopbaanassessment

Meer bereiken met een loopbaanassessment

Een loopbaanassessment richt zich op de specifieke kwaliteiten van een medewerker. Er wordt gekeken naar de sterke en zwakke punten om hier een bepaalde functie aan te verbinden. Een loopbaanassessment wordt vaak ingezet wanneer er reorganisaties zijn, maar kan ook gebruikt worden om de medewerkers langer binnen een bedrijf te houden. Het biedt groeimogelijkheden, zorgt ervoor dat de medewerkers op de juiste plek werken en dat motiveert. Een loopbaanassessment kan daarnaast ook gebruikt worden om bepaalde medewerkers aan het werk te zetten buiten de organisatie, zoals in een dochteronderneming.

Neem contact op

De kracht van een loopbaanassessment

Uitval van sterke krachten is desastreus voor de structuur van een organisatie. Medewerkers die beter in een andere rol passen, die stappen willen zetten in hun carrière en die klaar zijn voor de volgende uitdaging, die moeten de ruimte krijgen. Net als de mensen die simpelweg op de verkeerde functie werken. De loopbaanassessment toont de kwaliteiten, de talenten en zwakke punten en hier kan het management op inspelen door een functie te vinden die bij de resultaten van de loopbaanassessment past. De loopbaanassessment mondt altijd uit in een assessment rapport waarin de resultaten beschreven worden, samen met een loopbaanadvies voor de deelnemer van de assessment.

Aan de slag met het personeelsbestand

Het plaatsen van de mensen op de plek die het best bij hun past, dat is een onderdeel van duurzame inzetbaarheid en draagt bij aan de resultaten van het bedrijf. De resultaten van vandaag en de resultaten die in de toekomst behaald kunnen worden. Wij ondersteunen medewerkers bij het afnemen van een loopbaanassessment en werken aan loopbaanadvies op maat. Wil je meer informatie hebben over de mogelijkheden die er zijn of de manier waarop wij werken? Neem dan gerust contact met ons op via 06 11 95 43 90 of stuur een e-mail naar info@eavan.eu.