Loopbaanoriëntatie

Loopbaanoriëntatie voorkomt uitval en teleurstellingen

Loopbaanoriëntatie wordt vaak genoemd wanneer het gaat om scholieren en studenten die een richting moeten kiezen. Waarom kiezen we op een later moment niet nog eens voor loopbaanoriëntatie? Er zijn weinig mensen die heel hun leven dezelfde normen en waarden houden, die geen extra vaardigheden leren of die geen andere richting in willen slaan binnen hun carrière. Is het tijd om te evalueren hoe het staat met de carrière, sta je voor een nieuwe stap in je loopbaan en heb je hulp nodig of wil je weten of je wel op de juiste plek aan het werk bent? Dan is loopbaanoriëntatie een uitstekend begin.

Neem contact op

Loopbaanoriëntatie: omdat er altijd meer is

Veel mensen zijn ongelukkig met het werk dat zij hebben. Is er niet meer dan dit? Er is veel meer. Er is zelfs zoveel meer dat het lastig is om te beoordelen of iemand op de juiste plek zit, of er ruimte is voor groei en of de persoon niet gelukkiger wordt van ander werk met meer uitdagende taken. Goede loopbaanoriëntatie voorkomt daarmee niet alleen teleurstellingen, het zorgt er ook voor dat de uitval afneemt. Zijn werknemers gelukkig met hun werk en pakken ze met liefde de uitdagingen aan die klaarstaan ’s morgens? Dan vallen deze werknemers minder snel weg omdat zij gelukkiger zijn met wat zij doen.

Verken de mogelijkheden

Loopbaanoriëntatie begint bij de normen, waarden, eigenschappen en kwaliteiten van een werknemer. Vanuit daar kan gekeken worden wat de mogelijkheden zijn op de arbeidsmarkt en welke functies de beste aansluiting hebben binnen de loopbaanoriëntatie. Heb je hulp nodig bij loopbaanbegeleiding, wil je meer informatie of wil je gewoon eens vrijblijvend met ons in gesprek om te zien wat de mogelijkheden zijn die wij bieden? Neem gerust contact met ons op via 0611 95 43 90 of stuur een e-mail naar info@eavan.eu.