Management assessment

Management assessment – interne en externe sollicitatieprocedures

Wanneer er een functie beschikbaar is binnen het management, kan een onderneming ervoor kiezen om nieuwe mensen aan te trekken. De onderneming kan er ook voor kiezen om eerst binnen de eigen gelederen te zoeken naar mensen die beschikken over de juiste capaciteiten om een leidersrol op zich te nemen. Ongeacht de keuze die een bedrijf maakt, is de management assessment de manier om de geschikte kandidaat te vinden. Dat kan binnen interne en externe sollicitatieprocedures, een management assessment is namelijk in beide gevallen direct inzetbaar wanneer het op de juiste manier afgenomen wordt.

Neem contact op

Een management assessment door een assessmentbureau laten doen

Posities binnen het management moeten bekleed worden door competente personen. Een verkeerde keuze kan verstrekkende gevolgen hebben in negatieve zin en kan de volledige organisatie op een negatieve manier beïnvloeden. Daarom wordt er meer aandacht besteed aan het vinden van kandidaten die geschikt zijn voor deze functies. Door een management assessment af te laten nemen door een assessmentbureau wordt de kans op het aannemen van een ongeschikte kandidaat aanzienlijk kleiner. Door een sterke analyse op te stellen en de management assessment aan te passen op de behoeften van de onderneming wordt het zelfs makkelijk om de juiste persoon op de juiste plek te zetten. Of dat nou iemand uit het eigen personeelsbestand is of iemand van buitenaf.

De vacature vullen met de ster van morgen

Rollenspellen, vragenlijsten, groepsdiscussies en meer: de management assessment zorgt ervoor dat je binnen de sollicitatieprocedure de ster van morgen kunt vinden en binnen het eigen management kunt plaatsen. Wil je meer weten over de mogelijkheden rond een assessment of de manier waarop wij te werk gaan? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Je kunt ons elke werkdag bereiken via 06 11 95 43 90 of stuur een e-mail naar info@eavan.eu.