Selectie assessment

Selectie assessment – de juiste persoon vinden

Tijdens een sollicitatieprocedure zijn er veel vragen die gesteld kunnen worden. Ook is het lezen van een cv een goede manier om te zien of een persoon geschikt is voor een functie. Maar na de eerste rondes is het gebruiken van een selectie assessment een verstandige keus. Door het gebruik van een selectie assessment komt een werkgever meer te weten over de geschiktheid van een persoon voor een bepaalde functie. Dit gaat veel verder dan een interview en geeft meer relevante informatie over de sollicitant met het oog op de functie waarop gesolliciteerd wordt.

Neem contact op

Selectie assessment test verschillende functie-eisen

Voor elke functie zijn bepaalde functie-eisen opgesteld. Een werkgever wil immers capabele werknemers op alle posities binnen de onderneming om zo optimaal te kunnen functioneren. Het beoordelen van de geschiktheid van een persoon op basis van interviews en cv’s is namelijk niet voldoende om inzicht te krijgen in de werkelijke capaciteiten van een sollicitant. Een selectie assessment maakt het niet alleen mogelijk om meer inzicht te krijgen in de kwaliteiten van de persoon, het maakt het ook mogelijk om de geschiktheid van verschillende sollicitanten te vergelijken op basis van harde en zachte functie-eisen. Zo wordt het plaatsen van de juiste persoon op de juiste werkplek een stuk eenvoudiger – en het gaat nog vele malen sneller ook dankzij de selectie assessment.

Professioneel aan de slag

Een bedrijf dat wil groeien, heeft niet zomaar extra mensen nodig. Het heeft de juiste mensen nodig op de juiste plek, zodat de organisatiestructuur optimaal werkt. Ga daarom professioneel aan de slag met de selectie assessment die past bij de onderneming. Wil je direct meer informatie over de selectie assessment of meer informatie over onze werkwijze? Neem dan vandaag nog vrijblijvend contact met ons op via 0611 95 43 90 of stuur een e-mail naar info@eavan.eu.