Talent assessment

Talent assessment: de basis van een carrière

Wie echt benieuwd is naar de eigenlijke talenten en mogelijkheden die er zijn, die heeft niets aan een standaard competentie assessment. Tijdens een competentie assessment wordt alleen gekeken of de persoon geschikt is voor een functie of niet. Een talent assessment gaat veel verder dan dat. Tijdens een talent assessment wordt gekeken naar de unieke talenten en eigenschappen van een persoon, zonder hierbij te kijken naar het wel of niet geschikt zijn voor een functie. Een talent assessment is dan ook veel breder en dieper en duurt daardoor veel langer. Als werknemer leer je daarbij natuurlijk ook veel meer over jezelf en weet je welke talenten je hebt waarmee je jezelf kunt verkopen.

Neem contact op

Talent assessment is weten wie je bent

Tijdens een competentie assessment kom je doorgaans niets over jezelf te weten. Je weet of je wel of niet geschikt bent voor een functie en dat is het. Bij een talent assessment kom je alles over jezelf te weten. Door te graven in je talenten en unieke vaardigheid kom je te weten welke eigenschappen bij jou horen en welke vaardigheden aangeleerde (ofwel gedwongen) vaardigheden zijn. Door vooral te focussen op de natuurlijke (en aangeboren) vaardigheden, vertelt een talent assessment precies wat bij een persoon past.

Gebruikmaken van talenten

Gebruikmaken van talenten is niet alleen goed voor een bedrijf. Het is ook goed voor de werknemer zelf die op die manier prettiger en gelukkig aan het werk kan. Een talent assessment geeft inzicht in de factoren die van groot belang zijn wanneer het gaat om capaciteiten, vaardigheden en uitdagingen op de werkvloer. Wil je meer weten over de talent assessment of onze persoonlijke aanpak waarbij iedereen VIP is? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via 0611 95 43 90 of stuur een e-mail naar info@eavan.eu met je contactinformatie.