Teamontwikkeling

Teamontwikkeling krijgt meer gedaan op de werkvloer

Teams en werkomgevingen zijn dynamisch. De verschillende teamleden ontwikkelen zich op persoonlijk niveau, de dynamiek binnen het team verandert en de processen binnen een organisatie zijn in beweging. Dat is waarom extra aandacht voor teamontwikkeling een goede investering is. Een team is namelijk niet zo sterk als het zwakste lid binnen het team: de kracht van een team wordt bepaald door de interne dynamiek, het onderlinge vertrouwen en de samenwerking tussen de verschillende actoren. Vooral een goede dynamiek is belangrijk. Na teamontwikkeling moet een team zichzelf verder kunnen ontwikkelen en stimuleren om beter aan het werk te kunnen gaan.

Neem contact op

Wat is teamontwikkeling concreet?

Abstracte termen helpen geen enkele onderneming verder. Daarom is het goed om eens te kijken naar de eigenlijke inhoud van de teamontwikkeling. Met teamontwikkeling bedoelen we het verbeteren van de effectiviteit van de teams door te kijken naar de rolverdeling en doelstellingen en het zoeken naar verbeterpunten in de interactie tussen de verschillende personen binnen het team. Door een constructieve sfeer op te zetten tijdens de teamontwikkeling vergroot het onderlinge vertrouwen en het wederzijdse begrip, waardoor een team direct beter kan presteren na de fase van teamontwikkeling.

Werken aan en met de mensen op de vloer

De teams bepalen in hoge mate het succes van een bedrijf, maar teams ontwikkelen zich niet automatisch op de juiste manier. Door aan te sturen op de juiste dynamiek tijdens het ontwikkelen van een team en het plaatsen van de juiste mensen op passende functies binnen het team, wordt er een betere teamstructuur opgezet waarna de interne dynamiek zorgt voor verdere ontwikkeling van de teamleden. Wil je meer weten over de mogelijkheden rond teamontwikkeling of wil je meer informatie over onze aanpak? Neem dan vooral contact met ons op via 06 11 95 43 90 of stuur een e-mail naar info@eavan.eu.